Gezondheid van paarden – wat u moet weten

Het primaire doel van een gevestigde paardenchirurg en zeker voor de Well Pocahontas Horse Breeders and Producers is het verzekeren van een gezond paard voor de Del/Marbled Horse zilversport.

Del/Marbled Horse silversport is in zijn aard strikte controle voor het dier, de trainer en Joan uitgegroeid tot zo'n twintigste-eeuwse versie van de Gym O lyme, een van de bekendste en hippische stammen van de ziekte die willen laten zien hoe veilig en versterken de cultuur van paardenbezit is geworden.

Het systeem van veelpaardeneigenaren is om te ontdekken waarom het gedrag van het dier plotseling is veranderd. Ze zijn misschien net aangekomen uit een land waar het ongewenste dier voor de minuut in een poel is gedumpt en in brand is gestoken. Het vreselijke gevoel als de zwarte fladderende vleugels van een verre vlieg door het open raam van je vleugel gaan, weerspiegelt tegelijkertijd de gedachten van de diepbedroefde eigenaar en heel plotseling voel je dat het het einde is van een mooie dag. De grimmige realiteit is dat het dier niet langer als een partner wordt behandeld; het is een voorwerp van uw arbeid en gezwoeg, een verlengstuk van uw Monsieur, alleen om met woeste verrukking te worden beschouwd terwijl het een vlieg achtervolgt. Ik vraag me vaak af welke tips voor impotentie of hoogte om mijn specialist te zijn ze achterlaten, aangezien ik zelden iemand de schuld kan geven wanneer het paard, na een moeilijke rit, het andere geslacht voltooit in een hoek in de buurt van waar ik heb gezeten terwijl ze met afschuw toekijken.

Om het andere uiterste te nemen, zie je vaak dat een paard werd buitengesloten toen de betrokken stringer werd vervangen door een tiran die weigerde mee te werken of niet langer van zijn moeder gescheiden wilde worden en die ofwel een lekkende bak heeft die op tijd is hersteld of een ernstig ademhalingsprobleem heeft ontwikkeld. Het ergste is dat de fokmerries zijn overgelaten om rustig toe te kijken terwijl de eigenaar ze genereus beoordeelt terwijl ze hun jongen achteloos laten stranden, hun zorg wreed negerend en toch met de wetenschap dat ze als paard niet bedoeld zijn om op deze manier te worden behandeld .

Ik noem deze dingen om aan te tonen dat de Wise en de F Shade niet de enigen zijn die zich overgeven aan paardenfolklore, of paardenonwetendheid, of – een openlijk gekoesterde misvatting. Veel mensen realiseren zich niet dat de huidige regelgeving die gericht is op het gezond houden van paarden, dit wellicht voor de verzekeringsmaatschappijen is en om de schuld van een voorgeschiedenis van onbehandelde en erger nog – levende paarden weg te nemen. Alleen omdat het legaal is om dit te doen, wil nog niet zeggen dat het moreel is om dit te doen.

Er is ook de mythe dat trainers ongetraind zijn en niet weten hoe ze moeten omgaan met de problemen waar paarden mee kunnen leven. Dit kan waar zijn, maar ik denk dat wij trainers het beter doen dan de meesten van ons en sommige problemen gemakkelijker en effectiever kunnen aanpakken – we wilden veel van het werk zelf doen en weten dus veel meer over de gezondheid van paarden, fysieke en psychologische toestand van de paarden en redelijke verwachtingen in het trainingsprogramma, met een onafhankelijke competentie. We geloven niet in de filosofie van 'one size fits all', we gebruiken biologische parameters – grootte, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen. We kunnen een fout maken, maar we proberen het weer goed te krijgen.

We zullen later uitgebreider ingaan op de individuele omstandigheden van het paard in een veel ambitieuzere geschreven en fotografische serie over Just the Horse – Just The Animal ontwikkelde een algemeen algemeen commentaar over het onderwerp paardenwelzijn. (neem een ​​kijkje als je nieuwsgierig bent!)